Flyg till Paris

Idag finns det mycket bra förbindelser mellan Sverige och Paris. Faktum är att det inte brukar ta mer än cirka två timmar och 30 minuter att flyga från Sverige till Paris. Det finns ett brett utbud av flygbolag som erbjuder direktflyg mellan städerna för bra priser. Värt att notera är att alla flygbolag dock inte flyger till samma flygplats i Paris, det finns nämligen tre olika flygplatser där att landa på.

Den största flygplatsen i Paris, som de flesta känner till, är Roissy Charles de Gaulle. Denna flygplats ligger cirka 30 kilometer från centrum. Det finns mycket bra bussförbindelser från denna flygplats in till centrum och det är även möjligt att ta taxi för den som hellre vill göra det. Om du väljer att åka buss så tar resan in till centrum ungefär 45-60 minuter. Det billigaste och snabbaste sättet att komma in till centrum är dock att ta tunnelbanan. Med tunnelbanan är du i centrum av Paris på bara 30 minuter, för en vuxen person kostar det cirka 8,50 euro att ta tunnelbanan.

En annan flygplats i Paris är Paris Orly som ligger ungefär 18 kilometer från centrum. Från denna flygplats kan du antingen ta tåget som tar ungefär en halvtimme eller åka shuttlebussar. Självklart kan du även välja att åka taxi. Sist men inte minst finns det en flygplats som oftast lågprisbolag flyger till, nämligen Paris Beauvais. Att resa från denna flygplats till centrum tar dock lite längre tid, cirka en timme och 15 minuter.

I och med att det går så snabbt att flyga till Paris kan du faktiskt göra det till en dagsutflykt och helt enkelt flyga till Paris på morgonen och sedan flyga hem senare på kvällen. Flygen går relativt ofta från Sverige om du bor i någon av de lite större städerna.