Museer

I Paris finns det många intressanta och vackra muséer att besöka. Om det är någonstans i världen där det finns gott om muséer med kända konstverk så är det just i Paris. Ett exempel på ett muséum som många känner till är Louvren och det är ett muséum som du bör besöka när du är i Paris. Det finns dock även en hel del andra muséer som kan vara kul att besöka när du är i Paris.

Om vi börjar med Louvren som kanske är det mest besökta muséet i Paris, den berömda Mona Lisa hänger i detta muséum som du känner till. Det finns även många andra vackra verk från franska konstnärer som är omtalade. Louvren uppdagar sig i form av en glaspyramid som många brukar vilja fota när de besöker Paris. Något som kan vara bra att veta är att det är gratis inträde första söndagen i månaden mellan oktober och mars.

Ett annat muséum som är välkänt i Paris är Musée d’Orsay. Detta ligger vid den vänstra stranden av floden Seine så du springer säkert på det om du har bestämt dig för att titta på floden Seine. Musée d’Orsay är precis som Louvren ett vackert muséum att titta på utseendemässigt men det finns även mycket roligt att titta på. I detta muséum hittar du främst fransk konst så som möbler, målningar och skulpturer. Något som är lite extra roligt med detta muséum är att det även visas gamla filmer i en biograf. Det finns en oerhört stor konstsamling i Musée d’Orsay så planera för att vara där i många timmar om du vill hinna med att se så mycket som möjligt. Ett exempel på en konstnär som har verk hängandes i Musée d’Orsay är Monet, bland annat finns verket Frukost i det Gröna.