Sevärdheter

Paris är en fantastisk stad där det finns mycket du kan se och göra. I och med att Paris är en så pass stor stad finns det något för alla att titta på. Om du till exempel inte tycker att det är roligt att åka upp i Eiffeltornet finns det andra sevärdheter som du kan njuta av istället. Du kan till exempel promenera i Jardin du Luxembourg som är en fantastiskt vacker trädgård eller besöka Louvren som är ett intressant muséum. Det finns helt enkelt en hel del roliga sevärdheter att besöka i Paris.

Om vi börjar med det klassiska Eiffeltornet så kan det vara bra att veta att du inte behöver åka hela vägen upp i Eiffeltornet. Om du är en person som är lite höjdrädd kan du välja att åka upp till första stoppet och/eller andra stoppet. Det finns nämligen olika typer av biljetter du kan köpa och du kan även ändra dig och lägga till tredje våningen i ditt köp när du redan har åkt upp en liten bit. Det finns faktiskt möjlighet att promenera hela vägen upp om det är något du känner för men det finns även tillgång till hiss. Faktum är att det finns restauranger på de första våningarna i Eiffeltornet och en fantastisk champagnebar längst upp.

Jardin du Luxembourg är fantastiskt fin at strosa omkring i efter en dag av shopping på Champs Elysée till exempel. I denna vackra trädgård kan du spendera timmar för att njuta av de fina omgivningarna och ta vackra kort eller för att slappna av en stund efter mycket shopping.

Något som många väljer att göra när de är i Paris är att besöka Louvren. Detta är ett fantastiskt pampigt museum där du finner otroliga konstverk och du kan bland annat så skåda Mona Lisa.